Informace o konkrétní látce podle čl. 9 odst 1 písmeno c) nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 bude sdělena na vyžádání spotřebitele.
Seznam alergenů bude také zveřejněn na nástěnce školní jídelny.
Na jídelním lístku budou uváděna čísla těchto alergenů.
1. Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut
nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby – soja a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy,
pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich